Dropshot Barn
Location: Aylesbury, UK
Client: Private
Timescale: Completion - April 2018
Size: 370 m²
Pinterest icon

This scheme replaced an existing warehouse building in the Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty with a new family home. The design strategy uses the roof shape as an extension of the landscape, linking the building with its surrounding contours. The house is conceived with two distinct wings, one housing all the bedrooms and the other forming the living area, with the two split by a central double height entrance hallway. The house presents a restrained face on entrance, set in its entirety below the adjacent main road, reducing its impact on views across the valley and screening from traffic noise. On its southern side an open façade frames dramatic views of the Chiltern hills and the wider landscape.